Stel cookie voorkeur in

Ons prikbord

Informatiestroom

We krijgen steeds vaker de vraag van belangstellende ouders of informatieve documenten via de website zijn te downloaden. Hieronder treft u deze informatie aan. Voorts hebben we aan deze pagina nog koppelingen naar subsidieregelingen en belangrijke websites toegevoegd.

Documenten Allerlei

De volgende formulieren zijn te downloaden door te klikken op de blauwe knoppen hiernaast.

1. Aanvraagformulier verlof (in te leveren bij de directie)
2. Brochure "Luis in je haar, kammen maar"
3. Samenvatting Tevredenheidsonderzoek 2014
4. Algemene Gedragsregels St. Josephscholen

Schoolspot

Via www.schoolspot.nl (vroeger www.surfspot.nl) kunt u als ouders van kinderen op de basisschool software en hardware bestellen met grote kortingen.
U maakt op de website een account aan. De school krijgt dan een berichtje of de aanmelding hoort bij een Kleine Wereldleerling en de school geeft toestemming voor het bestellen van de software. Vanaf dat moment kunt u via de site terecht om de software aan te schaffen.
Klikt u hier voor nadere informatie.

Website Opvoedinfo Regio Nijmegen

Zoekt u betrouwbare online informatie over opvoeden en opgroeien, klikt u dan door naar www.opvoedinforegionijmegen.nl.
Doen we het wel goed? Waarom is mijn kind zo verlegen? Hoe stel ik duidelijke grenzen? Maar ook: hoe lang mag mijn peuter televisie kijken? En wat doe je tegen cyberpesten?
Opvoeden is een uitdagende taak: mooie momenten en onvergetelijke ervaringen, maar soms ook minder leuke situaties. Iedere ouder heeft dan ook wel eens vragen over opvoeden en opgroeien. Op OpvoedinforegioNijmegen.nl vinden ouders en professionals die werken met kinderen veel
betrouwbare informatie. Naast informatie over opgroeien, opvoeden en gezondheid van kinderen, vind je op deze site ook cursussen, trainingen en adressen in de regio Nijmegen waar ouders/opvoeders of kinderen terecht kunnen.
Voor een flyer klikt u hier.

Passend Onderwijs

Nu het Passend Onderwijs een vaste plaats in ons onderwijs heeft gekregen, brengen we u graag op de hoogte van deze onderwijsvernieuwing. Op de website http://www.passendonderwijs.nl/ treft u informatie aan, kunt u een filmpje bekijken, dat op een uitstekende in beeld brengt hoe deze onderwijsvernieuwing er uit ziet en zijn de nieuwsbrieven in te zien. Kortom, een goede plek om een indruk te krijgen van de onderwijskundige vernieuwingen.

Subsidieregelingen

U wilt voor uw zoon/dochter laten deelnemen aan een buitenschoolse activiteit of aan een sport en u beschikt niet direct over de financiële middelen, dan kunt u terecht bij Stichting Leergeld Nijmegen en/of het Jeugdsportfonds. Brengt u een bezoekje aan http://www.stichtingleergeldnijmegen.nl en/of http://www.jeugdsportfonds.nl en kijk wat er zoal mogelijk is. 

De gemeente Nijmegen heeft een nieuwe computerregeling voor kinderen uit minimagezinnen. Meer informatie is te vinden onder de blauwe knop "Computerregeling".  

Luxeverzuim

Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Leerplichtige kinderen mogen daarom buiten de schoolvakanties nooit zomaar wegblijven van school. Toch gebeurt het nog regelmatig dat ouder(s)/verzorger(s) kinderen van school houden om bijvoorbeeld eerder op vakantie te gaan.
Dit noemen we luxe verzuim.
Tot nu toe werd bij vaststelling van luxe verzuim direct proces-verbaal opgemaakt door de leerplichtambtenaar.
Het Openbaar Ministerie heeft het Bureau Leerplicht Nijmegen medegedeeld dat vanaf nu alleen direct proces-verbaal door de leerplichtambtenaar kan worden opgemaakt wanneer de school de ouders heeft geïnformeerd over de mogelijke strafrechtelijke gevolgen bij luxe verzuim
Daarom vermelden we deze informatie in de nieuwsbrief en op het prikbord op de website.
Gaat u met uw kind zonder toestemming (deels) buiten de schoolvakanties op vakantie, dan kan de leerplichtambtenaar direct een proces-verbaal opmaken.

Aan alle gescheiden ouders van Nederland

Op de website van Villa Pinedo kunnen kinderen van gescheiden ouders terecht voor tips en kunnen zij laten horen wat ze denken, voelen en vinden van de scheiding van hun ouders. Bovendien kunnen zij leren van de ervaringen van anderen. Een treffende brief die op de website www.villapinedo.nl is te vinden , hebben we hiernaast onder de blauwe knop "Aan alle gescheiden ouders" staan. Er is onderaan ook een knop te vinden voor de website. Zeker de moeite van een bezoekje (voor de kinderen) waard.