Stel cookie voorkeur in

Tips voor kids

Mini Zevenheuvelenloop

Het is weer zo ver: de mini Zevenheuvelenloop komt eraan! Op zaterdag 17 november vanaf 17:00 uur gaat dit hardloopevenement van start en natuurlijk de organisatie ook dit jaar weer zo veel mogelijk kinderen aan de start te zien.
Ben jij sportief en hou je wel van een uitdaging? Schrijf je dan nu in via www.nnzevenheuvelenloop.nl/mini.
Iedereen kan meedoen, voor groep 3 en 4 is er een wedstrijd over 400 meter en voor groep 5 tot en met 8 is er de 800 meter.
De inschrijving sluit op dinsdag 13 november, dus schrijf je snel in!
Je kunt dan natuurlijk ook vast gaan oefenen. We doen dat op school trouwens ook nog een keertje tijdens een clinic, dus dan kom je echt goed voorbereid aan de startlijn!

We wensen alle hardlopers een goede voorbereiding en een intensief gezellige Zevenheuvelenloop toe.

Schaats jij al?

Droom je ervan om als Sven Kramer over het ijs te racen? Of wil je leren ijsdansen?
Dan kun je een goeie start maken bij de cursus "Schaats jij al?".
Echte trainers leren je in 5 lessen de schaatsslag, starten, remmen, rondjes draaien,
maar ook ... vallen en opstaan op het ijs van ijsbaan Triavium.

De lessen zijn op de ringbaan van het Triavium op zaterdag 29 september, 6, 13,  20 en 27  oktober  2018  tussen 9.00 en 10.00 uur. Zit je in groep 4, 5 of 6 van de basisschool, schrijf je dan in vóór 25 september, via Sjors Sportief of via de website van de Nijmeegse Schaatsvereniging.  Ga daarvoor naar
www.nijmeegseschaatsvereniging.nl, klik op “Jeugd” en vervolgens op “Schaats jij al?”
Je betaalt € 20,00 voor 5 lessen. Dit is inclusief de entree van het Triavium.
Je kunt je eigen schaatsen meenemen. Heb je geen schaatsen, dan kun je schaatsen huren.
Heb je vragen over "Schaats jij al?", neem dan contact op via het e-mailadres
schaatsjijal@nijmeegseschaatsvereniging.nl
Bij de Nijmeegse Schaatsvereniging kun je ook terecht voor  langebaanschaatsen, kunstrijden en shorttrack.
Voor meer informatie kun je naar de website www.nijmeegseschaatsvereniging.nl. Klik wel even door via het tabblad “Jeugd”.

MysteryX

(Bijna) Iedere maand kun je de bijeenkomsten van MysteryX bijwonen.  Als je interesse hebt voor leuke technische onderwerpen of je bent een fan van het uitvoeren van proefjes, klik dan hiernaast op de blauwe knop, lees meer over het onderwerp op de website en schrijf je direct in: www.mysteryx.nl.

Kidsproof Nijmegen

Op de redactie van Kidsproof Nijmegen wordt hard gewerkt om op www.kidsproof.nl/nijmegen  een zo compleet mogelijke Uitagenda voor ouders & kinderen te maken met alle kinderactiviteiten in onze regio.
 Op de Uitagenda van Kidsproof Nijmegen vind je volop leuke tips voor uitjes in de natuur, leuke workshops in de musea, speciale kindervoorstellingen in de theaters en nog veel meer! Zowel gratis als low budget en betaalde activiteiten. Allemaal in onze eigen, directe omgeving. Ideaal voor ouders van kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar!

Zomerkampen SKJ

Houdt uw kind van avontuur, van slapen in een tent of blokhut en van spellen spelen in het bos? Geef uw kind dan op voor de activiteiten van SKJ!

SKJ (Sociaal Kultureel Jeugdwerk) is een vrijwilligersorganisatie die al ruim 35 jaar lang activiteiten organiseert voor scholieren tussen de 6 en 12 jaar, met name uit de regio Nijmegen. In de zomervakantie organiseren wij een vijftal kampweken. Tijdens de schoolvakanties door het jaar heen gaan we op bivak. Daarnaast organiseren we zo nu en dan een klup-middag. De S van sociaal staat bij onze werkwijze centraal: alle activiteiten zijn voor iedereen betaalbaar, dus ieder kind kan mee.

Het is groot feest: we vieren namelijk ons 35-jarig jubileum! In 1983 is SKJ opgericht. Nu, 35 jaar later, bruist onze vereniging meer dan ooit! Deze mijlpaal vieren we met festiviteiten voor onze vrijwilligers en natuurlijk ook met een activiteit voor de kinderen. Houd onze website in de gaten voor alle nieuwtjes rondom ons jubileum. 
De inschrijvingsperiode voor de zomerkampen is gestart! U kunt uw kind nu inschrijven voor één van de kampweken via het digitale inschrijfformulier op de website https://www.skj.nl/.

De Filosofietuin

Heb je jezelf wel eens de vraag gesteld Kunnen robots denken?
Mooi als je van zulke verwonderde vragen houdt !

Want: voor alle nieuwsgierige kinderen uit Nijmegen en omstreken tussen de 7 en de 12 is er nu: De Filosofietuin! In kleine groepjes van 10 kinderen ga je wekelijks een uurtje op filosofische ontdekkingsreis. ‘Filosofiemeester’ Ruud van der Meulen is jullie reisleider.

Grappig genoeg zijn het juist vaak ‘kleine kinderen’ die het meest benieuwd zijn naar de antwoorden op zulke ‘Grote Vragen’. Misschien wel omdat ‘grote mensen’ het antwoord al denken te weten! Of omdat ze niet durven toe te geven dat ze het antwoord gewoon niet weten. En waarschijnlijk omdat ze als volwassenen op een gegeven moment domweg zijn vergeten hoe leuk ze zulke vragen als kind altijd hebben gevonden:-(

Om de filosofielessen van De Filosofietuin te volgen, heb je geen bijzondere voorkennis nodig. Hooguit een beetje lef om van die Grote Vragen te stellen.
Nieuwsgierig, ga dan snel naar https://defilosofietuin.nl/.

De Lindenberg

Maak je graag mooie kunstwerken? Wil je dat graag samen doen?
Ben je muzikaal? O gewoonweg heel creatief?

Breng dan eens een bezoekje aan https://www.delindenberg.com/.

Meer weten dan je meester of juf?

Wil je meer weten dan je meester of je juf, bezoek dan eens een MuseumJeugdUniversiteit.

Wat is de MuseumJeugdUniversiteit?
Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen. Bij de eerste lezing krijg je een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma.

Voor wie is de MuseumJeugdUniversiteit bedoeld?
Voor alle nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Niet voor ouders, helaas!

Wanneer zijn de colleges van de MuseumJeugdUniversiteit?
De collegereeksen beginnen op twee momenten in het jaar: in februari en september. Iedere reeks duurt vier of vijf maanden. De colleges zijn eens per maand. Wil je een berichtje krijgen wanneer de inschrijving start? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: http://www.museumjeugduniversiteit.nl/nl/nieuwsbriefpagina.

Wat kost een collegekaart?
Dat verschilt per museum en hangt ook af van het aantal colleges in de reeks. Meestal kost een kaart €20,-, €25,- of €30,-. Hoeveel het precies is, zie je wanneer je je inschrijft.

Hoe kun je betalen?
Dat verschilt ook per museum. Wanneer je je inschrijft, krijg je daar bericht over.

Wil je iets weten over een collegereeks of over je inschrijving?
Neem dan contact op met het museum waar je de colleges gaat volgen.

Hieronder staan de museums van Nijmegen, die colleges organiseren.

Nijmeegse musea die meedoen:

Afrika Museum:
Postweg 6, Berg en Dal / info@afrikamuseum.nl  / www.afrikamuseum.nl  / 024 - 6847272

Bevrijdingsmuseum 1944-1945:
Wylerbaan 4, Groesbeek / info@bevrijdingsmuseum.nl  / www.bevrijdingsmuseum.nl  / 024 - 3974404

Museum Het Valkhof:
Kelfkensbos 59 / publiekszaken@museumhetvalkhof.nl  / www.museumhetvalkhof.nl  / 024 - 3608805

Natuurmuseum Nijmegen:
Gerard Noodtstraat 121 / info@natuurmuseum.nl  / www.natuurmuseum.nl  / 024 - 3297070

Uit met kinderen in Nijmegen?

Een uitstapje met de kinderen is in Nijmegen en omgeving altijd te doen. Op de volgende website staan meer dan voldoende gelegenheden voor een gezellig dagje uit met de kids: http://www.uitmetkinderen.nl/kinderuitjes/?Nijmegen.

Dat geldt ook zonder meer voor deze site:
http://www.dagjeweg.nl/kinderen.

Ook de volgende site  helpt iedereen graag op weg voor een heerlijk uitje met kinderen:
http://www.uitzinnig.nl/4/83/activiteiten-evenementen-en-dagje-uit-in-Nijmegen.aspx.

Voor ieder wat wils:
http://www.dagjeuit.com/in/Nijmegen.

Naar de film?

Ook dit jaar staat er weer een flink aantal leuke kinderfilms op het Lux-programma. 
Er zijn spannende, lieve, grappige en stoere films. Voor ieder wat wils!
Kijk maar eens op:
http://www.lux-nijmegen.nl/agenda/lux-junior/weekagenda/.

Museum Het Valkhof

Als je je (in de vakantie) verveelt, is een bezoekje aan het Museum Het Valkhof misschien een idee.
Kijk maar eens op de website:  www.museumhetvalkhof.nl.
Voor ouders en voor kinderen is er in Het Museum Het Valkhof van alles te doen.

Museumpark Oriëntalis

Museumpark Orientalis laat je de kleurrijke wereld zien van het Jodendom, christendom en de Islam. Hier wandel je door het leven in het oude Midden-Oosten. Het museumpark bestaat uit een 30 hectare groot bosrijk gebied met drie verschillende dorpen en een woestijn. In de dorpen maak je kennis met de gewoonten van de drie godsdiensten. Het park leent zich ook heel goed voor een ontspanning wandeling, waarbij je allerlei oude gebouwen kunt bewonderen. 
Kijk maar eens op de website: www.museumparkorientalis.nl.

Afrikamuseum

Een uitstapje met het gezin naar het Afrika Museum is een unieke ervaring. Voor jong en oud heeft het museum van alles te bieden. Terwijl de volwassenen de prachtige collectie in het Binnenmuseum bekijken, ontdekken kinderen het museum aan de hand van een leuke speurtocht. Het Buitenmuseum is een spannend avontuur voor iedereen en bovendien kunnen kinderen zich uitleven in het nieuwe Kinderspeelbos.
 Het wordt extra bijzonder wanneer je meedoet aan een activiteit of workshop. Voor creatieve kinderen en volwassenen zijn er verschillende workshops waarin je zelf aan de slag kunt en bijvoorbeeld een krachtbeeld of masker maakt. Tijdens de workshop ‘Afrikaanse muziek’ krijgt iedereen energie door het snelle ritme van de verschillende trommels en andere instrumenten. 
Lijkt het Afrikamuseum je wat, kijk dan eens op de website van het Afrikamuseum: www.afrikamuseum.nl.