Stel cookie voorkeur in

Scholen Voortgezet Onderwijs

Zit je in groep 7 of 8 dan wordt het tijd om na te gaan  denken over de school die je zult bezoeken na De Kleine Wereld. Dat is nog niet zo heel eenvoudig, want in Nijmegen en omgeving is er keuze genoeg. Het bezoeken van de Open Dagen van deze scholen helpt je een heel eind in de goede richting. Op veel scholen kun je een dagje meedraaien en dan zie je hoe het er in werkelijkheid aan toegaat. Het bezoeken van de websites kan je ook al een beetje helpen. Daarvoor hebben we de websites van de scholen van Nijmegen op rij gezet. Misschien kan een bezoekje aan de websites je oom al helpen om een keuze te maken voor een school die echt bij je past. Hiernaast kun je de websites bereiken door te klikken op de blauwe knoppen. Heel veel succes met het zoeken naar de school van jouw keuze!
 

Naar het voortgezet onderwijs

Inleiding
In verband met de overstap naar het voortgezet onderwijs willen wij de groepachters en hun ouders van een aantal zaken op de hoogte brengen. Houd de agenda maar bij de hand!
Aangezien veel informatie ook voor de kinderen van groep 7 al interessant is, verzoeken we de groep zeveners en hun ouders om de gegevens die voor hen gelden goed te lezen.

Bezoek VMBO en de keuzelessen
Groep 8 gaat voordat de kinderen een schoolkeuze maken naar een middelbare school om kennis te maken met het VMBO. Daarnaast zullen de leerkrachten een aantal lessen over het voortgezet onderwijs geven. We willen de kinderen op deze manier zo goed mogelijk begeleiden bij de keuze van een school en de overgang naar het voortgezet onderwijs.

De onderwijsinformatiemarkt
Wij raden u aan om met uw kind op maandag 14 januari de onderwijsinformatiemarkt te bezoeken. De onderwijsinformatiemarkt wordt gehouden op Het Kandinsky-college, Malder-burchtstraat 11, 6535 ND Nijmegen in Nijmegen. Bijna alle scholen uit Nijmegen en omstreken presenteren zich daar aan u. Zij delen folders uit en tijdens de informatierondes kunt u naar meer informatie luisteren en vragen stellen.
De avond duurt van 18.30 uur tot 21.00 uur.
De eerste informatieronde is van 19.00 uur tot 19.45 uur, de tweede ronde is van 20.00 uur tot 20.45 uur.
Door deze avond krijgt u vast zin om tijdens de open dag op twee of drie scholen te gaan kijken.

Open dagen
De scholen in Nijmegen hebben op zaterdag 16 februari van 10.00 uur tot 15.00 uur hun open dag. U kunt dan met uw kind een kijkje nemen op verschillende scholen. Er zijn ook scholen die (naast de open dag) een open avond hebben. U kunt hiervoor het beste de website https://schoolkeuzehulp.nl/ en de websites van de scholen (hiernaast via de blauwe knoppen) raadplegen.

Definitieve schooladvies
Op 9 en 10 januari zijn de adviesgesprekken voor groep 8. De ouder(s) / verzorger(s) én
het kind worden daarvoor uitgenodigd. Aan de hand van dit advies kunt u uw kind voor
een school voor voortgezet onderwijs aanmelden.

Aanmelden
Aanmelden kan bij de meeste scholen tijdens de open dag, maar in ieder geval dient het te gebeuren vóór 8
maart. Voor specifieke informatie zie https://schoolkeuzehulp.nl (via de blauwe knop "Schoolkeuzehulp")
Ook het bijgevoegde "Tijdpad POVO 2018-2019" geeft veel informatie over de aanmelding en plaatsing van de leerlingen in Nijmegen en omgeving. Ouders kunnen hun kind bij 1 school inschrijven.

Eindtoets
De afname van de IEP-eindtoets is op 16 en 17 april 2019. Gedurende de ochtenden buigen de kinderen zich over de vragen.

Informatie VO
Bij het lokaal van groep 8 is informatie te vinden over de  scholen van voortgezet onderwijs. Dit materiaal blijft een paar weken op school liggen en kunt u daar inkijken.